İGA Havalimanları Sağlık Emniyet Çevre Direktörlüğü, bugüne kadar iş güvenliği kurallarına uyan 166 çalışanını ödüllendirdi. İGA, ödül sistemini devam ettirecek.

SEC İstanbul Yeni Havalimanı’nın inşaat ve işletmesini üstlenen İGA Havalimanları, iş sağlığı ve güvenliği konularında tüm çalışanlar nezdinde farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli çalışmalar hayata geçiriyor. Bu çalışmalar arasında düzenli eğitimler, denetimler ve tatbikatlar yer alıyor.

İGA Havalimanları Sağlık Emniyet ve Çevre Direktörlüğü aynı zamanda İş Sağlığı ve Güvenliği alanında başarılı uygulamaları da destekliyor. Bu alanda önemli projeleri olan ve bunları hayata geçiren çalışanlarına üç aylık değerlendirmelerle ödül veriyor.

Başarılı uygulamaları olan çalışanlara ödül töreninde konuşan İGA Havalimanları CEO’su Yusuf Akçayoğlu “Yaşam hakkı her şeyin üzerindedir. Bu nedenle çalışanlarımızın sağlığını korumak ve güvenliğini sağlamak bizim ana sorumluluğumuzdur. İGA Havalimanları’na özgü oluşturduğumuz Sağlık Emniyet Çevre Direktörlüğümüz tüm çalışanlarımızın iş sağlığı ve güvenliğini koruyor ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. İş Sağlığı ve Güvenliği kültürünü güçlendirmek amacıyla yapılan faaliyetler çalışanlarımızın başarılı uygulamalarını hayata geçirmesini sağlıyor.  İş güvenliğinde genelde ceza sistemi ile disiplin sağlanır. Biz ödül sistemiyle çalışanlarımızın iş güvenliği ve sağlığı kurallarına uymaları için teşvik ediyoruz. Şubat ayında 106 çalışanımızı ödüllendiren direktörlüğümüz, son altı ayda 166 kişiye İSG ödülünü layık gördü. Bu sistem önümüzdeki dönemde de devam edecek” dedi.