İstanbul Yeni Havalimanı Prestijli Mimarlık Ödülü için Kısa Listeye Kaldı

İstanbul Yeni Havalimanı, bu sene Berlin’de gerçekleştirilecek Dünya Mimarlık Festivali’nde “Gelecek Projeler - Altyapı” kategorisinde finallere kaldı

Dünya mimarlık camiasının bir araya geleceği festivalde 60’ı aşkın ülkeden 300’ün üzerinde proje yer alacak. Projesi devam eden veya tamamlanmış, en iyi tasarıma sahip binalardan bir kısmı 32 kategoride yarışacak. Bu seneki Dünya Mimarlık Festivali (WAF), 16-18 Kasım tarihleri arasında ilk kez Almanya’nın Berlin şehrinde düzenlenecek. Kazananlar festival sırasında seçilerek ilan edilecek.

“Gelecek Projeler - Altyapı” kategorisinde kısa listeye kalan projeler arasında İstanbul Yeni Havalimanı da yer alıyor. Havalimanının inşası, aynı zamanda 25 seneliğine işletmesini de üstlenecek olan İGA tarafından halihazırda devam ettiriliyor. İngiltere’den Scott Browning’in baş tasarımcı olarak yer aldığı projeye ayrıntılı tasarımda Türkiye’den iki firma, Fonksiyon ve TAM/Kiklop da destek veriyor. Bu firmaların proje kapsamı; mimari planlama, estetik, operasyonel konular ve inşa edilebilirlikten oluşuyor.

İGA Havalimanları İnşaatı CEO’su Yusuf Akçayoğlu, “İstanbul Yeni Havalimanı projemizin mimarlık dünyasının prestijli törenlerinden WAF Ödüllerine aday gösterilmesinden büyük gurur duyuyoruz. İstanbul Yeni Havalimanı, mimari tasarımı ve mühendisliğinde yer verdiği yenilikçi standartların takdirle karşılanmasından büyük memnuniyet duyacaktır. Havalimanı, çağdaş ve fonksiyonel unsurları bir araya getiren, İstanbul’un zengin kültürel mirasından ilhamını almış, eşsiz bir mimari tasarıma sahiptir. Yeni Havalimanı, farklı mimarisiyle İstanbul’u dünyanın önde gelen yolcu ve çevre dostu merkezlerinden biri yapacaktır.”

Havalimanı, 350’den fazla noktaya uçuş imkanı sunması ve ilk etapta yıllık 90 milyon yolcu kapasitesiyle Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük altyapı projesidir. Bu mega projenin en önemli öğesi, dünyanın tek bir çatı altındaki en büyük havalimanı terminali olan Terminal 1’dir. Projenin mimari tasarımında yer duygusu işlevsellikle benzersiz bir şekilde birleşmekte ve İstanbul’a ve Türkiye’ye açılan bir kapı görevi üstlenmektedir. Dünyanın en seçkin gayrimenkul fuarı olan ve son olarak Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen MIPIM’de İstanbul Yeni Havalimanı, “Geleceğin En İyi Mega Projesi Ödülü” için kısa listeye kaldı. Havalimanı 2018’in ilk yarısında faaliyete girecek.

İstanbul Yeni Havalimanı ile ilgili haberleri düzenli olarak almak isterseniz lütfen üç aylık haber bültenimize üye olunuz.