Untitled-2

Genel Havacılık Forumu İGA’nın Sponsorluğunda Gerçekleştirildi

İGA CEO'su Yusuf Akçayoğlu'nun katıldığı ‘Genel Havacılık Forumu’ DHMİ’nin ev sahipliğinde geçtiğimiz haftasonu gerçekleştirildi. İGA’nın sponsorluğunda gerçekleştirilen etkinlikte, havacılık sektörünün yetkilileri bir araya geldi. Türkiye’de ilk kez düzenlen bu forum kapsamında havayolu sektörüne ilişkin sorunlar ve çözüm önerilerinin tartışıldı.

Untitled-3-w600Programın açılışında konuşan DHMİ Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, dijitalleşmenin çağın en önemli özelliklerinden biri olduğunu belirterek, bunun getirdiği hız ihtiyacının da havacılık sektörünün önemini her geçen gün artırdığını söyledi. Havacılık sektöründe Türkiye'deki gelişim hızının dünyaya oranla daha ileri düzeyde olduğunu kaydeden Yıldırım, "Biz DHMİ olarak son atılım döneminde çok sayıda havalimanı inşa ettik, hizmete aldık. Alt yapımızı ciddi manada güçlendirdik. Şu an dünyanın en büyük havalimanını İstanbul'da yapmaktayız. Bunun yanında alt yapı konusunda da havalimanlarımızı hızlı bir şekilde geliştiriyoruz. 'Smart' projesi operasyon yapılacak şekilde devreye girmiş durumdadır. Artık Türk hava sahası tek elden kontrol ediliyor" diye konuştu.

Untitled-1-w600İGA CEO’su Yusuf Akçayoğlu yaptığı değerlendirmede, ilki gerçekleştirilen Genel Havacılık Forumu’nun karşılıklı fikir alışverişi ve iyileştirme alanlarının belirlenmesi yönünde önemli bir amaca hizmet ettiğini belirtti.

Etkinlik, havacılık sektörü ile ilgili genel değerlendirmelerin yapılmasıyla son buldu.