Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung’tan İstanbul Yeni Havalimanı’na Övgü

Almanya’da en çok okunan gazeteler arasında yer alan ve birçok ülkeye dağıtımı yapılan Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), İstanbul’un Yeni Havalimanı’nı sayfalarına taşıdı. FAZ editörlerinden Dr. Rainer Hermann, İGA CEO’su Yusuf Akçayoğlu ile yaptığı röportajı ‘Herkesin uçuş istikametinde olan kent’ başlığıyla yayımladı.

Tüm fazları tamamlandığında dünyanın en büyük havalimanı olması hedeflenen İstanbul Yeni Havalimanı, uluslararası arenada sesini yükseltmeye devam ediyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olan İstanbul Yeni Havalimanı, Almanya’nın ünlü gazetesi Frankfurter Allgemeine Zeitung’da geniş yer buldu.

Geçtiğimiz günlerde Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) editörlerinden Dr. Rainer Hermann ile bir araya gelen İGA CEO’su Yusuf Akçayoğlu, İstanbul Yeni Havalimanı inşaatındaki gelişmeleri anlattı. Hermann, röportajı ‘Herkesin uçuş istikametinde olan kent’ başlığıyla iki tam sayfa olarak yayımladı.

Haberinde ‘2018 başında İstanbul’da dünyanın en büyük havaalanı açılacak. İşleticiler böylece dengelerin Asya’ya doğru kayacağını öngörüyorlar’ ibaresine yer veren Hermann, kulağa çılgın ve megaloman gelen projenin iyi tasarlandığına değindi.  Hermann haberinde, rekor bir sürede yapılan İstanbul Yeni Havalimanı inşaatını Berlin’in rüyasında görebileceğini vurgularken, havalimanının Frankfurt Havaalanı’ndan dört kat büyük olduğunu belirtti.

Frankfurter Allgemeine Zeitung makalesi için tıklayın.